Poliția Locală, în misiuni ca la oi…!

Distribuie articolul

 

 

Nu avem prea mari așteptări când vine vorba de cei ce sunt cumva alintați cu apelativul de polițiști ai primarului. Ai primarului de Galați și ai primarilor din toată țara.

 Nu de puține ori am precizat la modul direct inutilitatea acestei pseudo-instituții, și necesitatea întăririi Poliției române prin desființarea Poliției Locale.

 Tot felul de exemplare pe cât de ciudate, pe atât de „vesele” s-au aciuat în Poliția Locală Galați, unica virtute a multora de-acolo fiind aceea de a susține politic șeful, respectiv primarul.

Ineficiență totală, pe străzi, printre blocuri, prin cimitire, mulți dintre ei agramați și plini de suficiență până la refuz, cam așa pot fi caracterizați mulți polițiști locali.

 Ultima descindere a acestora are legătură cu comunicarea rezerviștilor pentru a participa la exercițiile militare ce au loc în această săptămână.

 Polițiștii locali au fost trimiși pe teren cu fluturașe ce se doreau a fi practic comunicarea către rezerviști.

Numai că, unii au înțeles că această misiune poate fi tratată ca la staulul de oi.

Aiuristic.

 Un gălățean a pățit-o la propriu cu misiunea „localilor”. Plecat omul la târguieli, cu copilul minor în casă, abia sosit de la școală, a avut surpriza ca la întoarcere să constate tărăboiul polițiștilor.

Sub pretextul că înștiințarea trebuia înmânată personal, aceștia au agresat la modul propriu ușa locuinței, cu pumnii și ce mai aveau în dotare, că despre creier nu poate fi vorba. Copil speriat în casă, vecini curioși și totodată alarmați de balamucul creat.

Gălățeanul i-a ajuns din urmă pe așa zișii polițiști și a solicitat pe bună dreptate explicații pentru disconfortul creat.

Dar, ca în filmele vechi cu milițieni, tot aceștia s-au arătat deranjați pentru că …„organul rămâne organ”!

Cu copilul speriat, cu imaginea terfelită prin vecini, pentru că, nu-i așa, s-a rămas pe mentalitatea că atunci când te caută Poliția, fie ea și locală, ești pe jumătate infractor, gălățeanul a fost nevoit ca astăzi să se prezinte pentru a sluji patria la convocarea respectivă cu un tonus cel puțin ischemic.

 Băi, băieți și dragă fete, din Poliția Locală, data viitoare când plecați în misiune pentru a convoca enoriașii la nu știu ce eveniment, mergeți și voi mai în gașcă, eventual pe la 4 dimineața, pentru a va arăta importanța, luați cu voi un „berbec” pentru a agresa ușile de apartamente și eventual, sunați la toți vecinii ca să se prindă că a fost „locala” în vizită la ei pe scară.

 Totul e ok cu voi…? Dobrea, Hahui, Manoliu, Pucheanu, sunteți bine?

 

 


Distribuie articolul

You May Also Like