Logofeți de obiceiuri, Durbacă și Bacalbașa, parteneri de trotinetă…

Distribuie articolul

 

 

Mai vor odată. Au dat de gust, iar plăcerea e mare!

Ucenicii pușcăriașului Dan Voiculescu, alias Felix, pentru prieteni, i-am numit aici pe octogenarii Eugen Durbacă și Nicolae Bacalbașa s-au plictisit vremelnic în ultimii patru ani și au clocit două candidaturi pe principiul „…să fie, să nu ne uite lumea!”.

Unul mai traseist politic decât celălalt.

Durbacă pe vremuri legat de un serviciu în care putea discuta doar cu de-alde nea’ Manivelă, apoi prietenul nețărmurit al romilor aciuați prin Centru, după care amant feroce prin Primăria Galați iar mai încoace schimbător al firmelor cu diverse partide pe sediul de pe Brăilei, de lângă Agenția de Voiaj CFR.

A avut și „eșece dar și succesuri”, vorba unei pupeze, fiică de mariner.

La vremea când trebuia să se preocupe de agățatul gagicilor, puțin peste 25 de ani, l-au pus comuniștii director la Centrala Navală. Și de-acolo s-au dus pe apa sâmbetei toate plăcerile lumești. A rămas cu gustul! Gustul demnităților, bineînțeles.

Iar acum, mai vrea odată. Omul acesta, cu puțin noroc și vreo trei pile in plus la Cel de sus, mai poate prinde vreo trei candidaturi. Că are mai mereu soarta lui Dinamo, asta e altă poveste. El tot se pregătește, candidează, se preocupă, doar, doar mai prinde vreun 2-3%. Oricum mult sub acciza la combustibili…

Ăsta e Durbacă! Nici strănepoata Sfintei Filofteia nu-l mai schimbă. Candidează și pace.

Ălălaltul, Bacalbașa e mai tinerel cu un an. 80 pe muchie. La fel ca și Durbacă, președinte de CJ și parlamentar. I-a lipsit Primăria Galați din portofoliu. N-a fost să fie! Oricum mari realizări nu a avut. Poate doar acea plimbare cu trotineta pe Faleză în tandem cu fostul primar Marius Stan.

Și mai era una antologică: Referendum pentru demiterea lui Băsescu. În fața Casei de Cultură. Politicieni locali, de la București, lume multă, tot alaiul.

Bacalbașa, în capotul de reanimare! Bine că n-avea și un motan la el!

După ce a recitat câteva catrene (a și publicat ceva proverbe, ghicitori, zicători!) întreabă asistența: ”De ce ne-am adunat noi aici?”, și repetă întrebarea, ca la concertele cu staruri rock…!

Și veni și răspunsul:

 „Ne-am adunat aici ca să belim golanul!”

Babele sfioase din primele rânduri, în extaz!!! Dar, pe alocuri, asistența mută.

 De ce-o fi. De uimire, de jenă, de inimă albastră sau aiurea.

 Domn doftor, avea zicătorile la el…

Și el mai vrea odată! Și se spune că ambii…amândoi sunt susținuți de gospodinele Galațiului și nici bodegarii cu ștate vechi nu s-ar opune „succesurilor” celor doi logofeți de obiceiuri.

Apăi cu o manivelă și…chestia aia de-ar trebui să-l rezolvăm pe golan, veniți, bre? La 80+?

I-ha! Ca măgarul…


Distribuie articolul

You May Also Like