Politicienii români s-au îmbulzit la pupat sfintele moaște de peste Prut

Distribuie articolul

În lipsa moaștelor clasice care sunt interzise, politicienii fac rând la pupat moaște electorale. Binecuvântarea electorală vine tocmai de peste Prut acolo unde au avut loc alegeri prezidențiale. A câștigat Maia Sandu, o politiciană declarată ca fiind pro Europa.

Nici nu se uscase tușul de pe buletinele de vot din Moldova că politicienii români s-au repezit să se înfrupte din pomana electorală. Victorie istorică, drum european și punți solide, au fost cuvintele aruncate în public de politicienii de la București. Nici nu se putea altfel, pentru că o imagine alături de învingătorul din Moldova dă bine în campania electorală din România.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova! Cetățenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european și democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare și apropiere de UE”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

De la guvernare se vede doar istorie peste Prut.

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidențiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câștigate și cu o campanie onestă și decentă”, a spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Nici opoziția nu a rămas mai prejos. Culmea ironiei, unii de la PSD s-au bucurat că moldovenii au scăpat de oligarhi.

„Acest rezultat reprezintă o confirmare a dorinței majorității cetățenilor Republicii Moldova, din țară și din diaspora, de apropiere strategică de Europa și de România, singura garanție a unui viitor mai bun, mai prosper, lipsit de coruptie și oligarhie”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Alții au luat-o pe arătură și au vorbit tocmai despre lucrurile pentru care românii nu i-au votat: drumurile moderne.

„Este un moment istoric…. E momentul cel mai potrivit să reîncepem să construim un viitor comun prin fapte, pentru că idealurile mari se clădesc cu pași mici, dar esențiali pentru ca națiunea română să-și recapete demnitate.Autostrada Unirii trebuie construită până la Chișinău. Așa legăm toată Moldova de Uniunea Europeană”, a explicat și Eugen Tomac, președintele PMP.

Problema este peste două săptămâni, doamna Maia de la Chișinău nu o să-i felicite decât pe unii dintre politicienii români care fac rând la pupat mâna invingătoarei din Moldova. Mâna dreaptă sau mâna stângă!


Distribuie articolul

You May Also Like