Au luat-o razna: politicienii spun că nu se prezintă la votul de învestitură pentru Guvernul Orban II din cauza coronavirusului

Distribuie articolul


Culmea cinismului: politicienii folosesc coronavirusul ca argument pentru moșmondelile politice. Reprezentanții opoziției parlamentare au anunțat că nu se prezintă la votul de învestitură pentru Guvernul Orban II ca să nu provoace o criză politică în contextul apariției epidemiei de coronavirus. Asta în condițiile în care tot ei au trântit guvernul cu o moțiune de cenzură.


Liberalii vor alegeri anticipate, opoziția formată din PSD, ALDE și Pro România nu vrea. Pentru că șmecheria cu chiaburii nu mai merge, politicienii au aruncat în discursul politic un cuvânt înfricoșător de la modă: coronavirus. Așa am aflat că opoziția va boicota ședința de învestire a Guvernului Orban II din cauza coronavirusului. Anunțul a fost făcut de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.


„Trebuie să fim foarte responsabil, luni nu va exista cvorum. Mi-aș fi dorit ca președintele României să desemneze altă persoană și vom vedea cum vom face. Eu aș urgenta anumite consultări. Cred că este cazul.. Am o teamă cu guvern interimar, demis și cu un parlament dizolvat într-o criză de coronavirus, nu știu cum poate fi gestionată. Nu înțeleg. Într-o asemenea criză, statul trebuie să fie puternic, respectat. Cum intrăm noi în așa ceva cu o incoerență și cu politicieni care au altă agendă”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, potrivit G4Media.


Parlamentarii ALDE și Pro România vor lipsi și ei de la ședința de luni. Cică vor stabilitate și nu alegeri anticipate, anunță reprezentanții celor două partide ajunse sub pragul electoral. Unde mai pui că ne dă târcoale coronavirusul, punctează politicianul Victor Ponta.


Așadar, în viziunea opoziției, stabilitate înseamnă să avem Guvern demis și interimar pe termen lung, care să se ia la trântă cu coronavirusul. Dacă nu va fi asigurat cvorumul, ședința Parlamentului privind învestitura (programată luni, 24 februarie, la ora 16.00) va fi amânată cu o săptămână, poate două. Pentru că „trebuie să fim responsabili”, așa cum a spus liderul opoziției.


Distribuie articolul

You May Also Like