Primul cutremur din 2024!

Distribuie articolul

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că astăzi, 4 ianuarie, a avut loc un cutremur la o adâncime de 77 de kilometri, în zona seismică Vrancea.

„În ziua de 04 Ianuarie 2024, la ora 05:40:01 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 77.3 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 68km N de Buzau, 79km E de Brasov, 94km S de Bacau, 97km SV de Barlad”, a anunțat Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

La nivel mondial, anul 2024 a debutat cu un seism puternic in Japonia ce a avut magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter.

Mai multe case s-au prăbușit, zone întregi au rămas fără energie și cel puțin 57 de oameni și-au pierdut viața.

Seismul, care a avut epicentrul în oraşul Shiga din prefectura Ishikawa, a zguduit o zonă extinsă din Hokkaido până în Kyushu, declanșând o alertă de tsunami major pentru regiunea Noto. Potrivit martorilor, un val de peste 1,2 metri s-a format în portul Wajima.

După primul cutremur de luni, în jur de 200 de seisme au fost detectate, susține Agenţia Meteorologică din Japonia, care a avertizat că alte replici puternice ar putea lovi în zilele următoare.


Distribuie articolul

You May Also Like