PNL a contestat la Curtea Constituțională numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

Distribuie articolul

Scandalul legat de numirea în fruntea Consiliului Legislativ a lui Florin Iordache se mută la Curtea Constituțională a României. PNL a sesizat CCR motivând că Iordache nu a primit numărul necesar de voturi. În plus, liberalii au arătat că Iordache este membru de partid și nu îndeplinește criteriul privind buna reputaţie profesională.

Conform calculului făcut de liberali, Florin Iordache a fost votat de 185 de parlamentari, deși necesarul era de 234, adică majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi nu doar a celor prezenţi. Social democratul ajuns în fruntea Consiliului Legislativ mai este acuzat că nu îndeplinește criteriile profesionale și că este membru de partid.

„Conform Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, reputație înseamnă părere publică, favorabilă sau defavorabilă, despre cineva sau ceva, felul în care cineva este cunoscut sau apreciat; renume; faimă. Or, părerea publică cu privire la Florin Iordache este în contradicție cu bunul sau cu buna părere publică favorabilă>. Buna reputație morală nu rezultă din niciun act depus la dosarul de candidatură… A accepta ideea că preşedintele Consiliului Legislativ poate fi membru al unui partid politic până în ziua începerii activităţii semnifică o înfrângere a dispoziţiei legale în vigoare”, scrie în sesizarea întocmită de juriștii PNL.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat, marți în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Iordache a fost susținut de PSD, în timp ce contracandidatul său, Augustin Zegrean (fostul președinte al Curții Constituționale) a avut sprijinul PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like