Epidemia COVID își face de cap: a crescut numărul tinerilor și al cadrelor medicale cu depresie

Distribuie articolul

Epidemia de COVID 19 lovește în societate. Psihologii anunță că în ultima perioadă s-au confruntat cu un număr din ce în ce mai mare de persoane cu probleme. Cei mai afectați de izolare și stres sunt tinerii și cadrele medicale.

Potrivit psihologilor, din ce în ce mai mulți tineri au probleme psihologice din cauza stresului provocat de epidemia de COVID 19. Izolarea și necunoscutele le-au provocat acestora depresii. În cazul cadrelor medicale, epuizarea a fost cea care a provocat probleme.


„Adresabilitatea a crescut în sistemul public și privat. Este vorba despre multe solicitări din partea părinților pentru copiii lor cu anxietate, depresie, tulburare de adaptare. Noi, psihologii, avem din ce în ce mai multe solicitări din partea cadrelor medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni și asta este o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a declarat psihologul Mihaela Bucuță.

În prezent se fac mai multe studii privind efectul epidemiei asupra pacienților. Primele concluzii vor fi anunțate până la sfârșitul anului.


Distribuie articolul

You May Also Like