Patronul combinatului siderurgic se întâlnește cu prim-ministrul României. Discuțiile vizează unitatea de la Galați

Distribuie articolul


Patronul companiei Liberty, Sanjeev Gupta, vrea ca Guvernul României să facă investiții pentru a încuraja afacerile.

Mesajul către guvernanți a fost trimis luni, în timpul vizitei lui Gupta pe platforma siderurgică gălățeană. Marți dimineață, proprietarul combinatului de la Galați se întâlnește cu premierul Ludovic Orban la Palatul Victoria.


La discuțiile de la București mai participă ministrul Economiei, Virgil Popescu și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Așa cum a anunțat Sanjeev Gupta, în timpul întâlnirii se vorbește despre viitorul siderurgiei, inclusiv al combinatului de la Galați. Discuții sunt și despre investițiile pe care ar putea Guvernul să le facă în infrastructură regională astfel încât să încurajeze dezvoltarea afacerii de la Galați, așa cum și-a propus patronul Liberty.


Sanjeev Gupta a mai anunțat că nu se vor face concedieri colective la combinatul siderurgic din Galați. Asta chiar dacă epidemia de COVID-19 a afectat afacerile din domeniul siderurgic. Preşedintele companiei Liberty estimează că afacerea pe care o conduce va avea o scădere de cel mult 30 de procente, impactul urmând să fie mai mic în România. Sanjeev Gupta mai spune că producția a fost adaptată în timpul crizei, dar că nu se va renunța la investițiile anunțate și că nu a luat în calcul concedieri colective.


„Ne așteptăm la o reducere undeva de 20-30 la sută și România este de asemenea impactată de acest lucru, dar la modul relativ impactul este ceva mai mic, dar ne așteptăm pentru următoarele 9 până la 12 luni ca acest fenomen să continue. Ne-am adaptat producția la acest nivel redus al cererii și nu cred că situația se va schimba în perioadă imediată”, a spus Sanjeev Gupta în timpul vizitei la Galați.


Anul trecut, Grupul Liberty Steel a cumpărat combinatul gălățean și alte şase unităţi de producţie siderurgică din Europa pentru care a plătit 740 milioane euro.

În timpul ceremoniei de preluare a combinatului din Galați, Sanjeev Gupta a anunțat investiții uriașe de peste un miliard de euro, în următorii 10 ani.


Distribuie articolul

You May Also Like