PMP s-ar uni, dar încă nu are cu cine

Distribuie articolul

Chiar dacă mai sunt peste doi ani până la campania electorală locală, Partidul Mișcarea Populară visează deja la o coalizare a dreptei în lupta pentru primăriile din județ, ca răspuns la alianța PSD – ALDE. Principalul partid curtat, PNL, rămâne însă în espectativă.

”Este o inițiativă pe care am demarat-o în urmă cu un an de zile, în discuții la acea vreme cu domnul George Stângă, pe care l-am rugat să găsim o soluție, cel puțin în mediul rural, în anumite comune în care un candidat al PNL-ului ar avea mai multe șanse să bată candidatul PSD, să mergem cu un candidat comun iar în alte localități în care un candidat al PMP ar avea mai multe șanse să bată un candidat PSD, să mergem pe un candidat comun. Am redeschis acum problema și am dus la o inițiativă de unire, nu în spatele meu, nu în sediul PMP, a fost o inițiativă prin care să încercăm să ne unim cumva forțele în fața acetui colos PSD – ALDE”, a declarat într-o conferință de presă Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

Liderul județean al liberalilor recunoaște că a fost contactat pe acest subiect în urmă cu un an, dar spune că este prematură o discuție, atât timp cât nu se cunosc actorii implicați în procesul electoral.

”A fost o propunere din partea lui Cătălin Cristache în urmă cu un an, prin mai – iunie, la care nu am dat însă niciun răspuns. Deocamdată nu există stabiliți candidații, nu știm forța electorală a fiecărui partid”, susține George Stângă, președintele PNL Galați.

În condițiile în care nu există comune sau orașe în care PMP să fi fost mai bine poziționat decât PNL, propunerea de sprijin pare a fi unidirecțională. La alegerile locale din 2016, PMP a obținut un număr egal de consilieri cu PNL doar în comuna Matca (câte șase fiecare), în cele mai multe dintre localități nereușind să intre în Consiliul Local, cum este cazul orașului Berești sau al comunelor Bălăbănești, Cuca, Cudalbi, Frumușița, Măstăcani ori Vârlezi.

Nici performanțele proprii ale lui Cristache nu au impresionat prea mult. Candidat la fotoliul de primar al Galațiului, a obținut a cincea poziție, cu 4,6% din voturile exprimate.


Distribuie articolul

You May Also Like