Elevii gălățeni, lăsați o lună fără programul lapte – corn

Distribuie articolul

Programul național prin care școlarii primesc lapte, corn sau fructe a fost implementat cu întârziere de o lună, în Galați, fapt ce ne plasează în coada unui clasament național. În vreme ce liberalii acuză că s-ar face economii pe spatele elevilor, autoritățile dau vina pe procedura de achiziție.

Dacă în Timiș, de exemplu, copiii au primit încă din prima zi de școală lapte, corn sau fructe, iar dacă în Vrancea s-au distribuit în a doua jumătate a lunii septembrie, în Galați a început abia după o lună. Astfel, programul a fost implementat din data de 7 octombrie, exceptând zona municipiului Galați, unde s-au împărțit mere și biscuiți începând cu 3 octombrie.

”În total, 2.075.000 de lei nu au fost folosiți pentru copii și preșcolari. Propun ca această sumă să ajungă tot în bugetul instituțiilor de învățământ, pentru aceleași lucruri, să le fie suplimentată hrana. Suntem printre ultimele județe, la nivel național, care au implementat acest proiect. Mă gândesc că a fost și o strategie de a economisi banii”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Onuț Atanasiu, consilier local liberal și director adjunct la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri”.

Acesta susține că liberalii vor cere, la prima ședință a Consiliului Județului, responsabil de împărțirea alimentelor, ca suma nefolosită ă fie redirecționată către copii.

”Pentru programul lapte – corn sunt nouă proceduri de îndeplinit, pe unele zone au existat mai mulți ofertanți, s-au cerut clarificări care au presupus un anume termen de răspuns. Licitația era terminată înainte de începerea anului școlar, dar a trebuit respectată perioada de contestații”, susține biroul de presă a CJ Galați.

Conform acestuia, banii neutilizați ar fi de fapt mult mai puțini, aproximativ un milion de lei, și nu ar putea fi folosiți pentru suplimentarea hranei celor 47.000 de copii, cât beneficiază de ea la nivelul întregului județ.


Distribuie articolul

You May Also Like