Primăria somează investitorii de la Plaja Dunărea

Distribuie articolul

După ce că nu au onorat la timp majoritatea promisiunilor făcute de dezvoltare a Plajei Dunărea, investitorii nu au fost în stare să prezinte la timp nici măcar un nou grafic de lucrări. Motiv pentru care au primit o somație din partea Primăriei Galați și sunt la un pas de rezilierea contractului.

Astăzi comisia întrunită la nivelul Primăriei municipiului Galați a analizat corespondența sosită în cursul zilei de ieri de la concesionarul Plajei ”Dunărea”, S.C. Karan Business & Finance S.R.L.

„Corespondența conține o solicitare de prelungire a termenului pentru prezentarea unui nou scadențar cu încă 10 zile lucrătoare. În urma analizei, comisia nu a acceptat solicitarea concesionarului. Prin urmare, conform contractului, a fost trimisă o notificare de punere în întârziere, potrivit căreia în  termen de maxim 30 de zile concesionarul are obligația de a ajunge la zi cu toate lucrările care trebuiau realizate până acum și pe care și le-a asumat la momentul semnării contractului. În cazul nerespectării acestui termen se vor urma pașii care se impun în astfel de situații”, se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanții Primăriei Galați.

Contractul, încheiat în 11 aprilie 2017, prevedea concesiunea pentru 49 de ani a Plajei Dunărea, mai exact 53.926 mp de teren și 6.550 mp construcții. Pentru teren se plătește un preț de 5,44 lei/mp/ an iar pentru construcții, 2,33 lei /mp/an, ceea ce înseamnă că în total se achită 308.000 lei/ an, puțin peste 65.000 de euro.

„În cazul în care nu a început execuția lucrărilor în termen de un an de la data acordării concesiunii, concesiunea se retrage fără nicio pretenție. De asemenea, concesiunea se retrage și în cazul în care concesionarul nu respectă condițiile stipulate în HCL 255/ 25.06.2015”, se stipulează în contractul încheiat între părți.

Conform graficului de desfășurare a investițiilor, până în septembrie anul trecut trebuiau amenajate plaja, parcul, un loc de joacă pentru copii, un club, terenurile de sport, minigolf, paintball și montată o tiroliană. Până în februarie 2018 trebuia terminat un hotel de 3 stele iar în iunie acest an trebuia inaugurat un club acvatic, de tip Therme.

Conform HCL, contractul încetează în cazul nerespectării obligațiilor contractuale de către concedent, prin rezilierea de către concesionar, cu plata de despăgubiri de către concedent.

Până în prezent reprezentanții investitorului nu au reușit să obțină nici măcar o autorizație de construcție, documentațiile depuse în acest sens fiind respinse pe motiv că erau incomplete.


Distribuie articolul

You May Also Like