PMP există la Galați, dar fără traseiștii politici!

Distribuie articolul

 

 

Anul trecut fazanul Cristache, fost deputat PMP  și totodată președinte al Organizației Județene Galați, a dovedit că traseismul politic nu-i este străin alegând calea socialiștilor din PSD. A luat cu el o coaliție de coconete plus ceva aleși, cât să iasă de-un bulz mai răvășit.

Asta după ce ani la rândul i-a scuipat pe unde s-a nimerit pe cei în a căror casă sălășluiește acum.

Fazanul, ca să ne reamintim un țâr din parabola strâmbă ce a trasat-o fără de voie în politica locală, nu s-a remarcat decât prin faptul că niciodată nu avea verbul la el și cumva, mai mereu, era prins fără creioanele de colorat asupra sa.

Nu de puține ori, din această pagină de ziar i-am sugerat că ar cam fi cazul să pună mâna pe carte. Acum, n-ar fi rău ca Ayatollahul Nica să îi prescrie o cură asiduă de beletristică.

A rămas la PMP, mai apoi, o tanti, pentru care vacanțele erau existențiale. De câte ori era apelată să transmită un mesaj gălățenilor, respectiva cucoană, pe numele ei de scenă, Cristina Costandachi, consilier județean, de altfel pupila nerecunoscătoare a Fazanului, ce s-a încăpățânat să plimbe dricul prin ce a mai rămas în PMP. Nu demult, Cristinuța, alături de vreo zece (puști și puștoaice 60+), și-a luat bon de fugă, unde credeți?

La Georgică ot peneleu, acolo unde, de regulă, cine vine din exterior trebuie să aibă la purtător și agheasmă.

Ca să fie bine și să nu fie rău…

Practic, la început de an, PMP era praf și multă pulbere la Galați.

Cum PMP a intrat la nivel național în Alianța Dreapta Unită (ADU), alături de USR și Forța Dreptei, era musai ca de la Centru să se propage intenția de reorganizare.

Și s-au reorganizat. După ce traseiștii au plecat ba la PSD, ba la PNL, avem o nouă structură de conducere, interimatul fiind asigurat de către Eugen Manolache, 50 ani, ce provine din zona artistică.

Acesta ne-a declarat că sunt deja membri noi dar și mai puțin noi, bineînțeles ce au refuzat calea traseismului.

Sâmbătă, la Conferința Județeană a Forței Dreptei, pe lângă președintele Ludovic Orban, vor fi prezenți și liderii USR și PMP, Cătălin Drulă și Eugen Tomac.

Așa stând lucrurile, ne așteptăm ca PMP-ul local sa accelereze propria organizare, date fiind alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie.

Asta dacă Avocatul Poporului și Curtea Constituțională a României nu spun altceva…


Distribuie articolul

You May Also Like