Politică de tarabă: Dăncilă i-a propus lui Ponta o combinație, iar fostul premier „a dat-o în gât”

Distribuie articolul

Mizerabilă este scena politică. De sus până jos este plină de personaje obscure, puse pe rele, fără caracter și fără minte. Astăzi, avem un episod plin de jeg din relația președinte PSD-fost președinte PSD-partener de guvernare.

Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a anunțat pe Facebook că președintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a propus să vina la guvernare prin înlăturarea ALDE. Discuția dintre cei doi a fost relatată pe rețelele de socializare și arată nivelul politicii dâmbovițene: unul pârăște, celălalt trădează. Bineînțeles, totul în numele binelui comun, al țărișoarei…

„Baronii, incompetenții și analfabeții care au confiscat conducerea PSD (Dragnii, Dancilii, Stăneștii & Co) nu pot să înțeleagă așteptările adevarate ale votanților de stânga, ale “poporului pesedist” / ei cred că totul este de vânzare și totul se reduce la târguieli pe funcții și avantaje pentru ei și gasca lor! Ca și în cazul UDMR Doamna Dăncila mi-a cerut și mie “sprijinul pentru rămânerea la guvernare”; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii – și că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomânia/ a insistat să mă vadă și să mă convingă deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Victor Ponta mai povestește că doamna premier are probleme de înțegere și comportament de precupeață.

„Am încercat să îi explic cu toată răbdarea (pentru că nu părea să înțeleagă ce se întâmplă și care este realitatea ) că târguilelile gen “Piața de zarzavat din Videle” sunt inutile și că singura variantă de sprijin din partea ProRomania este aceea în care :

restructurează tot Guvernul și administrația publică

Vine cu un nou program de guvernare realist și eficient

Asigură stabilitatea și predictibilitatea economică și bugetară / renunță la ordonanțe de urgență care să modifice Codul Fiscal introducând peste noapte taxe și impozite aberante

Numește oameni în Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului (nu pe “pilele” și presiunile baronilor care o păpușesc acum după dispariția lui Dragnea)

Renunță la candidatura proprie la Prezidențiale (o situatie penibilă și jenantă pentru orice social democrat) și stabilește împreună cu Alde și ProRomânia un candidat comun cu șanse reale de a merge în turul al doilea o alternativă serioasă pentru Iohannis și Barna.
A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( deși nu cred că a înțeles ce inseamnă) și s-a supărat din cauza punctului 5”, a precizat Victor Ponta.

Așadar, negocierea a căzut. Mizeria rămâne!


Distribuie articolul

You May Also Like