Ploaia a făcut prăpăd în județul Galați: zeci de gospodării au fost inundate

Distribuie articolul

O ploaie care a ținut vreo două ore a umplut de apă drumurile și gospodăriile gălățenilor. Pe parcursul nopții, pompierii au intervenit cu zeci de utilaje pentru a scoate apa din casele, curțile și acareturile cetățenilor din patru localități rurale și din municipiul Tecuci. Autoritățile au activat Comitetul pentru Situații de Urgență iar meteorologii au instituit Codul Roșu de vreme rea.

Apele au acoperit și Drumul Național 25. Timp de o oră, pe șoseaua care leagă orașele Galați și Tecuci s-a circulat cu mare greutate, pe un singur fir, iar pompierii au evacuat apa cu ajutorul motopompelor.

„În urma manifestărilor meteo de noaptea trecută, în județul Galați au fost afectate patru localități Piscu, Vameș, Independența și Smârdan, plus municipiul Tecuci. Au fost inundate opt locuințe și 35 de anexe gospodărești, șase în Piscu, patru în Vameș și 25 în Tecuci, este vorba în special despre curți inundate. Pompierii au intervenit toată noaptea, au fost chemați și cei care erau acasă. 50 de militari au acționat pe parcursul nopții cu 25 de mijloace tehnice. Timp de o oră a fost afectat DN25, pe două porțiuni de aproximativ 500 metri. Circulația a fost întreruptă câteva minute, apoi s-a circulat pe un fir, după o oră apa a fost evacuată de pe șosea”, a declarat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

Există și vești bune: de data aceasta nu au existat victime iar rețelele electrice au rezistat potopului de noaptea trecută.

„Din fericire nu s-au înregistrat victime și nu sunt localități fără energie electrică. S-a lucrat pe parcursul nopții, încă se mai lucrează, acum se fac evaluari pe teren pentru evaluarea pagubelor, eventual se mai scoate apa din beciuri”, a precizat Eugen Chiriță.

În municipiul Galați, ploaia torențială a inundat mai multe străzi deoarece sistemul de canalizare nu făcut față cantității mari de apă iar gurile de scurgere s-au înfundat cu crengi rupte și diverse resturi.


Distribuie articolul

You May Also Like