Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'slake_boastfully_midwife' not found or invalid function name in /home3/r49945expr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324

Galaţiul, printre județele din România, afectate direct de războiul electronic declanșat de Federaţia Rusă

Distribuie articolul

Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă a emis un avertisment public cu privire la faptul că Rusia a declanşat un război electronic în zona de est a României.

Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență, o structură de expertiză cu sediul la București, instituție oficială aflată în subordinea Ministerului român al Afacerilor Externe, operează în sprijinul NATO, al Uniunii Europene și al partenerilor internaționali.

Zilele trecute a emis în spațiul public un raport sub forma unui document: “Cât de periculoase sunt atacurile electromagnetice ale Federației Ruse pentru apărarea civilă?”

Raportul invocă datele publicate de website-ul GPSJAM, care documentează activitatea de blocare a semnalelor GPS. Astfel, la începutul lunii mai, zonele de pe teritoriul românesc în care se arată o perturbare masivă a sistemelor de navigaţie aeriană sunt cu precădere cele de graniţă, în localităţile Galaţi, Bacău, Iaşi, dar şi în Constanţa.

Implementarea dispozitivelor de bruiaj GPS în zonele de coastă ale Mării Negre și Mării Baltice compromite securitatea și funcționarea optimă a porturilor, generând riscuri de falsificare a sistemelor de telecomunicații și, în cazuri mai grave, conducând la coliziuni între nave. Acest lucru perturbă procedurile de încărcare și descărcare a mărfurilor, având potențialul de a genera pierderi de ordinul sutelor de milioane de euro. Mai mult, bruiajul poate afecta dronele și aeronavele care operează în aceste zone, compromițând astfel siguranța aeriană și maritimă în regiune Pe termen mediu și lung, interferențele electromagnetice ale Federației Ruse pot destabiliza semnificativ sistemele de navigație ale României, în special în Dobrogea și Moldova, afectând astfel siguranța zborurilor și navigației. Bruiajul duce la creșterea riscului de accidente aviatice și maritime, împiedicând operațiile de transport și provocând pierderi economice semnificative. De asemenea, astfel de acțiuni pot afecta infrastructura de telecomunicații și pot submina securitatea națională prin culegerea de informații sensibile și inducerea în eroare a sistemelor de apărare”, se spune în raport.


Distribuie articolul

Ai putea fi interesat și de: