Protestele angajaților din ”Finanțe” au paralizat sistemul fiscal românesc

Distribuie articolul

După ce marți, 22 august, Sindicatul Solidaritatea al angajaților din Ministerul de Finanțe, ANAF și unitățile subordonate, ”i-au avertizat” guvernanți cu o grevă ”japoneză”, acțiunile de protest s-au generalizat și extins în toată regula.

A urmat pichetarea instituțiilor și azi, joi, 24 august salariații au declanșat o grevă spontană în exteriorul sediilor de lucru.

” Astfel, începând cu ora 8,30, sistemul fiscal românesc nu este funcțional. Acțiunile de protest spontane declanșate la nivel național se pot întinde pe o perioadă nedeterminată, degenerând și în acțiuni de stradă deoarece nemulțumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă și se referă la: lipsa unui sistem informatic integrat; lipsa acută de personal datorată faptului că nu s-au mai făcut angajări de o lungă perioadă; lipsa spațiilor adecvate desfășurării activității; lipsa de protecție juridică a salariaților, aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței, multinaționalelor, firmelor puternice care își maximizează profitul (adică nu înregistrează profit și nu plătesc impozit la stat) și au resursele financiare necesare să ne acționeze în judecată având ca scop principal intimidarea noastră. Și nu în ultimul rând, nemulțumirea este determinată de lașitatea celor care au condus vremelnic finanțele publice și și-au criticat propriii angajați, știind foarte bine care sunt condițiile în care își desfășoară activitatea, fără a le lua apărarea în fața opiniei publice și a colegilor din Guvern”, se arată în comunicatul transmis de sindicaliști.


Distribuie articolul

You May Also Like