Pică sau nu pică Guvernul Dăncilă?

Distribuie articolul

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi dezbătută şi votată, miercuri, 27 iunie, în plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi. Opoziția este departe de acest număr: în prezent, PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari dar inițiatorii moțiunii contează și pe sprijinul formațiunii ProRomânia a lui Victor Ponta.

Reprezentanții PSD și ALDE au primit ordin de la partid să nu voteze iar cei ai UDMR au decis să părăsească sala în momentul votului. Asta înseamnă că moțiunea nu are cum să fie aprobată. Totuși, pe ultima sută de metri, opoziția încearcă să atragă de partea lor parlamentari ai puterii arătând că cine nu votează moțiunea susține un „guvern incapabil” și un „dublu condamnat penal”.

Şedinţa Parlamentului va începe cu citirea moţiunii de cenzură, apoi premierul Viorica Dăncilă va prezenta punctul de vedere al Guvernului şi vor avea loc dezbateri. Votul este secret şi se exprimă cu bile. Moţiunea de cenzură a PNL se intitulează „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns