Un nou pas spre realizarea aeroportului de la Galați: s-a stabilit cine va realiza studiul de fezabilitate

Distribuie articolul

Autoritățile gălățene au anunțat marți că s-au încheiat procedurile privitoare la realizarea studiului de fezabilitate din cadrul proiectului aeroportului de la Galați. O asociere de 17 firme va realiza documentele necesare.

Procedurile s-au încheiat marți, iar printre cei implicați în realizarea studiului va fi Universitatea Dunărea de Jos.
„Am făcut astăzi un nou pas pentru ca visul gălățenilor și brăilenilor, acela de a avea un aeroport în această zonă, să devină realitate. Astfel, a fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/Master Plan și Studiul de Fezabilitate, necesare pentru obiectivul de investiție Realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF. Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea Dunărea de Jos din Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Conform contractului, cele 17 firme vor face studii topografice, arheologice, geotehnice, hidrogeologice, de mediu, obstacolare și hidrologice. Totodată, în cadrul aceluiași contract, se vor realiza „activități de proiectare pentru terminal cargo și de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalații, sisteme de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu, instalații electrice și proiectare-relocare utilități.”
Proiectul aeroportului este realizat în baza unui parteneriat încheiat de Consiliile Județene Galați și Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like