Peste 1.300 de animale ar putea fi abandonate în centrul orașului Galați

Distribuie articolul

Ar fi ceva! O asociație din Galați spune că va abandona în fața Primăriei peste o mie de animale. La sediul municipalității de pe strada Domnească ar putea acosta Arca lui Noe pentru că pe lista cu animale sunt câini, pisici, măgari, ponei, oi și capre. Reprezentanții asociației sunt nemulțumiți pentru că Primăria nu le-a amenajat un drum către adăpostul care are peste 1.300 de animale.

Asociația Ajutați-l pe Lăbuș are adăpostul pentru animalele salvate de pe străzile orașului în Bădălan, pestea calea ferată care merge în paralel cu centura Brateșului. Recent, reprezentanții CFR au blocat accesul mașinilor peste calea ferată deoarece nu este un punct oficial de traversare. Practic, de ani de zile, accesul către adăpostul Help Lăbuș și fermele din zonă s-a făcut pe un drum care nu există în documentele Primăriei. Edilii nici nu și-a bătut capul cu problema, deși toți proprietarii din zonă plătesc impozite Primăriei Galați.

După ce reprezentanții CFR au blocat traversarea peste calea ferată, cei de la Ajutați-l pe Lăbuș și fermierii au fost nevoiți să utilizeze un pseudodrum care pornește din Calea Prutului.

„Hai să dăm mână cu mână să-l distrugem pe Labuș. Așa și-au spus tacit autoritățile locale (Primăria Mun. Galați și Sucursala Căi Ferate).

Paștele ar trebui să fie un motiv de bucurie și pace pentru toată lumea.
Din păcate, nu și pentru noi, Asociația

Ajutați-l pe Lăbuș. De peste 12 ani, salvăm suflete necuvântătoare și semănăm speranță acolo unde ni s-a spus că este imposibil. Peste1.300 de animăluțe trăiesc datorită nouă și a sponsorilor noștri de departe care ne respectă munca și ne apreciază eforturile de zi cu zi, oameni de la mii de kilometri distanță. Strigătele noastre și ale Lăbușeilor le lasă indiferente și mute pe autoritățile locale. Vechiul drum de acces până la adăpost a fost blocat din motive birocratice și, în ciuda tuturor promisiunilor că se va găsi o cale de rezolvare, nu am primit decât UȘI ÎNCHISE. Aceasta piedica ne ingenunchează. Nu vrem nimic pentru noi, vrem doar să fim lăsați să ajutăm animalele orfane si comunitatea”, au scris pe FB reprezentanții Ajutați-l pe Lăbuș.

Deoarece „noul” drum este impracticabil, reprezentanții Help Lăbuș spun că nu mai pot ajunge la adăpostul de animale.

Primăria vrea să comande un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui drum, dar procedura va ține mult, cât birocrația locală. Soluția a apărut pe FB: un gălățean a propus ca toate animalele care riscă să moară de foame să fie aduse și abandonate în fața Primăriei.

„Ar trebui să mergem cu cei 1300 de căței și să-i lăsăm în cabinetul Primarului… Nu cedați. Mobilizați iubitorii de animale din zonă și…miting protest în fața Primăriei”, a propus o gălățeancă.

În 2018, Asociația Ajutaţi-l pe Lăbuş a plătit taxe și impozite la Primăria Galați în valoare de 5.540 de lei. Să fie primit!


Distribuie articolul

You May Also Like