Două cutremure, în a doua zi de Paște, în Moldova. Seismele s-au produs la o diferență de câteva secunde

Distribuie articolul

Două cutremure s-au produs de Paște. Acestea au fost înregistrate în noaptea de duminică spre luni, aproape simultan. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul seism s-a produs în județul Neamț, iar cel de al doilea a avut epicentrul în zona seismică Vrancea.

Primul cutremur a fost înregistrat de aparate în județul Neamț, la ora 1.14.29, la adâncimea de 200 de kilometri, având o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter.

Cel de al doilea a avut 3,3 grade și s-a produs la ora 1.14.46, la o adâncime de 80 de kilometri. Între cele două cutremure din noaptea de Paște au fost doar 17 secunde ceea ce demonstrează că există o legătură între seismul din nordul Moldovei și cel din Vrancea.

Cutremurele au fost simțite foarte puțin în nordul Moldovei și în zona Buzău-Vrancea-Galați-Brăila. Mișcarea scoarței terestre nu a produs victime sau pagube, iar la numărul unic de urgență 112 nu au fost înregistrate apeluri pentru situații provocate de seism.

Totuși, pe rețelele de socializare au reînceput discuțiile despre marele cutremur. Asta deși specialiștii dau asigurări cănd există nici o dovadă a unui pericol iminent în zona Vrancea.

Cercetătorii spun doar că Vrancea este o zonă activă seismic în care se acumulează energie și că la intervale de zeci de ani, se poate produce un cutremur de magnitudine 7.


Distribuie articolul

You May Also Like