Pesta porcină se extinde: un focar nou a fost confirmat în județul Galați, iar în zona Zătun a fost găsit un porc mistreț mort

Distribuie articolul

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat în județul Galați. Virusul a apărut într-o gospodărie din localitatea Tudor Vladimirescu. La sfârșitul săptămânii trecute, virusul fusese descoperit în extravilanul localității și autoritățile au decis să eutanasieze doar porcii din fermă. Atunci au fost sacrificați 15 porci, acum ar trebui să fie sacrificate peste 200 de animale.  Asta conform statisticilor, pentru că în realitate foarte mulți porci au fost deja sacrificați de proprietarii lor. Veterinarii de la Direcția Sanitară Veterinară merg astăzi la Tudor Vladmirescu pentru a eutanasia animalele rămase. De asemenea, s-a decis interzicerea ieșirii din exploatație a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, a ustensilelor și altor obiecte care pot transmite boala. Focarul de la Tudor Vladimirescu este cel de al șaselea din județul Galați după cele din Suceveni, Vameș, Cavadinești și municipiul Galați.

În plus, autoritățile sunt în stare de alertă după ce luni au descoperit un porc mistreț mort în zona Zătun. Veterinarii au confirmat că moartea a fost provocată de pesta porcină africană. Ca urmare, reprezentanții Prefecturii și ai DSVSA au decis să organizeze partide de vânătoare pentru exterminarea mistreților. În zona Zătun sunt aproximativ 25 de porci mistreți.


Distribuie articolul

You May Also Like