3.000 de euro pentru primarul Ionuț Pucheanu: edilului șef i se triplează indemnizația lunară

Distribuie articolul

Vin vești bune din Parlament pentru primarii orașelor din România. Ei vor primi bani mai mulți. Conform unui proiect adoptat joi, 18 mai, de Comisia de Muncă a Senatului, indemnizațiile lunare ale aleșilor vor fi majorate cu o unitate pornind de la grila privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Astfel, după adoptarea proiectului, cea mai mică indemnizație va fi 7.250 de lei/lună iar cea mai mare va ajunge la 13.050 lei în fiecare lună.

Indemnizația primarului se calculează în funcție de numărul de locuitori ai orașului și de salariul minim brut pe economie. În cazul municipiului Galați, care are aproape 250.000 de locuitori, edilul șef va avea indemnizația cea mai mare, adică 13.050 de lei. Este o creștere spectaculoasă, în condițiile în care, în prezent, Ionuț Pucheanu câștigă lunar în jur de 4.000 de lei. La Brăila, însă, edilul șef va câștiga, după adoptarea proiectului, doar 11.600 de lei, deoarece orașul nu are peste 200.000 de locuitori. Primarul din Tecuci va primi 10.150 de lei iar alesul celor 10.000 de brăileni din Ianca va avea 9.425 de lei. În județele Galați și Brăila cel mai puțin vor câștiga primarii din Tg.Bujor, Berești și Însurăței: indemnizația acestora va fi între 7.250 de lei și 8.700 de lei.

Pentru a intra în vigoare, noile indemnizații trebuie să fie aprobate în plenul Senatului și al Camerei Deputaților. De aceea, este posibil ca pe parcurs proiectul să sufere unele modificări


Distribuie articolul

You May Also Like