Pesediștii noștri sunt mai buni decât ai lor: autoritățile din Galați și Brăila nu se înțeleg asupra locului în care va fi sediul zonei metropolitane

Distribuie articolul

Metropola Galați Brăila s-a împotmolit ca țiganul la mal. Tocmai ce ne îmbujoram ascultându-i pe mai marii gălățenilor și ai brăilenilor vorbind despre viitorul comun și strălucit, când am aflat că părțile nu se înțeleg asupra unei chestii foarte importante. Hai că v-ați prins. Nu-i vorba despre viziune și investiții ci despre o chestie mult mai „tradițională”. Părțile nu se înțeleg asupra locului unde va fi sediul asociației care va pune bazele zonei metropolitane. Și uite așa ne întoarcem de unde nici nu am plecat. Băieții au simțit miros de sânge și cașcaval și vor să fie ei șefi pe cuțitul care va împărți bunăstarea în metropola BRAIGAL. În plus, în viitorul sediu vor fi mulți angajați iar atârnătorii de la partid și-au cumpărat deja bibelouri pentru birourile la care visează.

„Nu am avansat câtuşi de puţin. Singurul punct nevralgic al discuţiei este reprezentat în continuare de sediul acestei asociaţii. Noi evident că insistăm să fie la Galaţi. Cu o parte din conducerea Brăilei ne-am înţeles, sperăm să convingem şi cealaltă jumătate. Sediului acestei zone metropolitane îi stă bine la Galaţi, suntem de două ori cât dumnealor. Acolo ei au ADR, o instituţie care atrage fonduri europene şi pe care o controlează. Cred că şi Galaţiul trebuie să rămână pe poziţii”, a explicat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Așadar, în calea viitorului luminos stă o clădire cu termopan și aer condiționat. Autoritățile o dau după cireș și spun că-i treabă de prințipuri, noi credem că totul are legătură cu cașcavalul bugetar. Oricum soluții există: noi propunem să facem sediul asociației la Botoșani, Copșa Mică sau Băicoi. Sau într-un copac, undeva pe dig. Eventual, ne ajută cel mai bun vecin al nostru, Dunărea. Amenajăm sediul metropolei pe un bac, deoarece cel mai popular mijloc de transport pe fluviu este găleata care cară oameni și mașini pe malul tulcean și înapoi. Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns