Protest al grefierilor: sute de persoane au oprit activitățile obișnuite, dând peste cap instanțele judecătorești

Distribuie articolul

Grefierii amenință cu greva generală dacă Parlamentul va vota pentru abrogarea legii pensiilor speciale, așa cum a solicitat Guvernul Orban.

Ca să arate că nu glumesc, miercuri, grefierii organizează proteste în mai multe orașe din țară.

La Brăila, de exemplu, zeci de grefieri au întrerupt activitățile obișnuite și au ieșit pe treptele Tribunalului. Protestul se desfășoară în intervalul orar 10.00-12.00.

Reprezentanții grefierilor reuniți în mai multe organizații sindicale au redactat un comunicat de presă prin care anunță că „abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate va genera masive mișcări de protest, care vor conduce la blocarea totală a activității în instanțe și parchete”.

Grefierii, dar și it-iștii din sistem, susțin că în cazul lor nu se poate vorbi despre pensii speciale, ci despre pensii de serviciu sau pensii ocupaționale așa cum sunt numite în țările Uniunii Europene. Ei mai spun că pensiile au fost acordate în mod jusitificat și legal ca o compensare pentru restrângerea unor drepturi și libertăți și instituirea unor interdicții și incompatibilități.


Distribuie articolul

You May Also Like