Persoanele defavorizate din Galați primesc măști de protecție de la Guvern. Află AICI unde și când vor fi distribuite

Distribuie articolul


Direcția de Asistență Socială a Municipiului Galați va distribui măștile oferite de Guvern. Activitatea se va desfășura în perioada 8 – 10 septembrie la centrele Primăriei. Pentru ridicarea măștilor, cei aproape 15.000 de beneficiarii trebuie să prezinte o serie de documente.

Conform legii măștile vor fi distribuite persoanelor din familiile beneficiare ale ajutorului social, persoanelor din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, pensionarilor sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanelor încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

Pentru ridicarea pachetelor, se vor prezenta actul de identitate al solicitantului și actele de indentitate ale membrilor familiei, cuponul de pensie sau certificatul de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap.

În municipiul Galați sunt cinci puncte de distribuire a măștilor pentru cei 14.778 de beneficiari. Astfel, cetățenii care locuiesc în cartierele Centru, Port, zona Gării, Valea Orașului, Mazepa I și Mazepa II se pot adresa la sediul Direcției de Asistență Socială din strada Fraternității nr.1, bloc Șoim.

Gălățenii care locuiesc pe strada Brăilei și în cartierele Țiglina I, II, III, IV și Micro 16, 17,18 se pot adresa punctului de la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Strada Saturn nr. FN. Locuitorii cartierelor Micro 19, 20 21, Barboși, Dimitrie Cantemir se pot prezenta la Asociația Filantropică Sfântul Antonie cel Mare din bulevardul Dunărea nr.70. Cei care locuiesc în cartierele Siderurgiștilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 40, Micro 13B, Filești, Micro 38B, 39A, 39B, 39C pot ridica măștile de la sediul din Str.1 Decembrie 1918 nr. 25. Cetățenii care locuiesc în Piața Centrală, Calea Prutului, Bariera Traian, Cartier Traian-Nord se pot adresa Centrului multifuncțional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice din Strada Traian nr.175.


Distribuie articolul

You May Also Like