Majoritatea elevilor din Galați vor veni la școală. Află AICI câte școli au optat pentru sistemul tradițional

Distribuie articolul


Mai multe unități școlare din județul Galați vor face cursuri on-line. Este vorba despre școli și grădinițe aflate în zone rurale în care rata de infectare cu virusul Sars COV 2 este foarte mare și specialiștii recomandă învățământul de la distanță. De asemenea, în orașul Galați mai multe unități fie sunt în reparații și nu îi pot primi pe elevi, fie nu au spațiu destul pentru a aplică măsurile de siguranță stabilite de autorități.


Sistemul on-line va fi aplicat la școala din Suhurlui și la Şcoala nr. 11, la Şcoala 41 Grigore Teologu, la Şcoala Carol Davila și la grădinițele Scufiţa Roşie Ciprian Porumbescu din Galați.

Dacă la Suhurlui elevii vor învăța on-line din cauza umărului mare de persoane infectate cu virusul Sars COV 2, în unitățile menționate din orașul Galați se va lua această măsură deoarece acestea funcţionează la parter de bloc, nu autorizaţie de la DSP și nu pot asigura copiilor spațiul necesar de siguranță.


Probleme cu rata infectării sunt și în oraşul Târgu Bujor și în comunele Cuza Vodă, Schela, Tuluceşti și Vânători. Acolo se va alege sistemul hibrid, în care copiii vin prin rotație la școală.

Un sistem asemănător va fi adoptat în multe școli din orașul Galați, la solicitarea părinților și a profesorilor. Conform statisticilor, în momentul de față în judeţul Galaţi sunt 247 de unităţi de învăţământ care vor să înceapă cursurile cu toți elevii în clasă, iar 72 de unitățile optează pentru sistemul hibrid.


Totuși situația se poate schimba oricând, în funcție de evoluția epidemiei.

Conform legislaţiei, din două în două săptămâni specialiștii Direcției de Sănătate Publică calculează numărul cazurilor de îmbolnăvire, comunică rezultatele Inspectoratului Şcolar și şcolilor, iar directorii împreună cu profesorii și părinții decid un plan.

Ulterior, documentul trebuie să fie aprobat de Inspectoratul școlar, de DSP şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.


Distribuie articolul

You May Also Like