Polițele RCA se scumpesc din cauza „campaniei cu Fake News susținută de firmele de asigurări”

Distribuie articolul


Transportatorii din România susțin că polițele RCA s-ar putea scumpi foarte mult din cauza minciunilor spuse de firmele de asigurări.

Reprezentanților Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), spun că asiguratorii au declanșat o campanie media de tipul fake news care urmărește acest lucru.

Campania vizează service-urile auto care sunt folosite drept țap ispășitor pentru justificarea majorării prețului RCA, precizează cei de la COTAR.


Ei arată că informația conform căreia numărul de accidente „a fost aproape la fel de mare ca anul trecut” este falsă în condițiile în care datele oficiale arată că „numărul accidentelor de circulație a scăzut considerabil, anul acesta, în comparație cu anul 2019”. În viziunea transportatorilor, probleme sunt și cu „dauna medie”, care, în anul 2019, „a depășit 13.000 de lei”. De fapt, datele oficiale arată că dauna medie a fost de 4.942 lei, susțin transportatorii.


„Cifrele oficiale, publicate de ASF, ne arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020. În concluzie, prețul RCA nu ar trebui să crească cu mai mult de 1-2%. Din păcate, aceiași asiguratori ne-au demonstrat, în perioada 2014 – 2016, că lăcomia unora nu are limite. O parte din mas-media a căzut în capcana întinsă de multinaționalele din asigurări, astfel încât asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fale news” – a explicat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.


Prețul poliției RCA s-ar putea majora de patru ori pentru a ajunge la standardul vest european, avertizează transportatorii români de la COTAR.


Distribuie articolul

You May Also Like