Pericolul șoselelor din Tecuci și din județ: craterele!

Distribuie articolul

În ultimii 27 de ani, românii au învățat că primăvara se numără gropile apărute în carosabil după fiecare iarnă. Tecuciul a ieșit din acest tipar pentru că, fie iarnă, fie vară, gropile de pe străzile orașului domină  indiferent de anotimp.  Oamenii nu mai au speranțe că vreun primar va lua taurul de coarne și va investi banii municipalității în infrastructură, chiar dacă asta ar însemna ca cel puțin un an de zile municipiul să fie privat de parade militare, revelioane de sute de milioane de lei, concerte pe care de ani de zile se risipesc zeci de mii de euro.

Majorarea taxei de habitat, de la 4 lei/persoană/lună la 8 lei în cazul persoanelor fizice și de la 14 lei/persoană angajat/lună la 28 de lei în cazul agenților economici, a stârnit nemulțumiri și mai mari, iar acest fapt i-a determinat pe internauții din Tecuci să se constituie în grupuri pe rețeaua de socializare Facebook unde fac publice numele străzilor pline de gropi și cratere. Locuitorii urbei sunt revoltați și pentru că cei din conducerea administrativă și-au majorat salariile iar orașul arată ca după bombardamente, murdar, plin de câini și plin de gunoaie.

„Să vină autoritățile astea cu salariul de mii de lei să vadă cum arată str Mureș,  fără iluminat stradal și distrusă de cei ce fac varianta ocolitoare a orașului. Dar oricum nu-i interesează, se si vede cum arată orașul”  (Florin Victor).

„Strada Militari scrie la primărie că e asfaltată dar nu este; este  drum de țară, trăim în Evul Mediu” (Oana Gabriela Tudor).

„Umplu Facebook cu gropile de pe strada pe care locuiesc ! Un oraș lăsat de izbeliște, uitat de cei cel administrează” (Ocheană Viorel).

Alte străzi pline de cratere și gropi semnalate de tecuceni sunt: strada Ana Ipătescu în cartierul Nicolae Bălcescu, situată la ieșirea spre Furceni, o arteră pe care șoferii fac slalom; strada Gării în zona podului Tecucel; strada Focșa sau strada Vasile Lupu; strada Tudor Pamfile recent reabilitată deja prezintă denivelări periculoase. La toate acestea se adaugă zecile de drumuri din cartierele Bălcescu, Crivițeni, Satu Nou, Gării, Cernicari care nu au văzut niciodată asfalt.

Un alt drum „căptușit” cu cratere este cel care leagă Tecuciul de comunele Valea Mărului și Cudalbi, aflat în administrarea Consiliului Județului Galați. În afara câtorva peticeli executate superficial în primăvara acestui an, DJ 251 pare să rămână drumul nimănui, un pericol major pentru șoferii care circulă mai ales noaptea și nu cunosc capcanele. Zeci de filmulețe cu craterele din DJ 251 au fost postate pe internet de șoferi dar nimeni nu pare să audă.

Șoferii ar trebui să știe că atunci când îşi avariază maşinile în groprile de pe autostrăzi sau drumuri naţionale şi le pot repara pe cheltuiala firmelor de asigurări cu care au contract. La rândul lor, firmele de asigurări se îndreaptă împotriva Companiei de Drumuri sau împotriva administrațiilor locale și județene pentru recuperarea cheltuielilor.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul celor şapte regionale, a achitat anul trecut companiilor de asigurări suma de 666.500 lei, în baza sentinţelor judecătoreşti definitive.

Suma achitată în 2016 este cu 75% mai mare faţă de cea din 2015, de circa 381.600 lei, conform datelor CNAIR, furnizate ECONOMICA.NET.

VIDEO: Strada Ana Ipătescu, Tecuci

VIDEO: Drumul județean 251


Distribuie articolul

You May Also Like