Gheața a dat peste cap activitățile din porturile Dunării maritime

Distribuie articolul

Activitățile în porturile Dunării maritime sunt în scădere. Conform statisticilor prezentate de administrație, volumul total al mărfurilor care în primele șase luni ale anului au tranzitat porturile Galați, Brăila și Tulcea a fost mai mic decât cel înregistrat în 2016. În cifre, dacă în 2017 au fost aproape 3.500.000 de tone de diverse mărfuri, cu un an înainte în evidențe figurează peste 4.200.000 de tone. De vină este iarna grea 2016-2017: atunci fluviul a înghețat și a blocat activitățile pe Dunăre.

„Traficul de mărfuri înregistrat la nivelul CN APDM SA Galaţi în prima jumătate a anului 2017 a fost puternic afectat de condiţiile meteo nefavorabile din lunile ianuarie – februarie, când Dunărea, pe o perioadă destul de lungă, a fost îngheţată, iar debitul a fost de asemenea, scăzut în perioada respectivă. Astfel, în lunile ianuarie – februarie 2017 CN APDM SA Galaţi a înregistrat un trafic de mărfuri mai mic cu 45 % faţă de primele 2 luni ale anului 2016. Deşi, în următoarele 4 luni traficul a înregistrat un trend pozitiv, scăderea traficului de produse de carieră (piatră) din porturile Tulcea şi Brăila nu a putut fi recuperat, înregistrându-se astfel o scădere a acestuia în primele 6 luni cu 771.054 tone”, se arată într-o notă informativă a APDM Galaţi.

În ceea ce privește navele care au ajuns în porturile Galați, Brăila și Tulcea, din ianuarie până în prezent au fost  înregistrate peste 1.500 vapoare. Navele care au trecut prin porturile Administrației Porturilor Dunării Maritime au transportat în special cereale, produse minerale brute, minereuri de fier, laminate, combustibili solizi, fier vechi, și uleiuri, grăsimi și semințe. Anul acesta, cel mai mare trafic s-a înregistrat în portul Galați. Aproape 50% dintre mărfurile și vapoarele care apar în evidențele APDM au trecut pe la Galați, în timp ce restul a ajuns la Brăila și Tulcea.


Distribuie articolul

You May Also Like