Pericol pe șoselele gălățene

Distribuie articolul

Peste o sută de autovehicule din cele aproape 1000 controlate anul trecut de inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) și lucrătorii Poliţiei Rutiere, în trafic, pe străzile din județul Galați, sunt adevărate ”bombe pe roți”, prezentând pericol iminent de accident

Potrivit raportului întocmit și publicat în urma verificărilor încheiate de instituția de control, din totalul autovehiculelor oprite, în 11,61% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării, 1,08% aveau probleme legate de identificare şi 2,05% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

Purtătorul de cuvânt, Roxana Dima, din cadrul Registrului Auto Român ne-a transmis că  rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Dar trebuie avut în vedere că situația, la nivel național este îngrijorătoare:

Inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre cele 64.096 de vehicule, controlate la nivelul întregii țări aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la:

  • instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%);
  • emisiile poluante (21,1%);
  • punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%);
  • parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%);

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,5% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul anului 2020, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.


Distribuie articolul

You May Also Like