Traficant de minori, reținut la Galați

Distribuie articolul

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, într-un dosar penal având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane și trafic de minori. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

„La data de 3 martie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Galați,  la locațiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane și trafic de minori. Totodată, au fost puse în executare 12  mandate de aducere.

Din cercetări au reieșit indicii că, din anul 2019 până în prezent, bărbatul în cauză ar fi exploatat mai multe tinere, dintre care una minoră, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României și al altor state europene.

Bărbatul ar fi recrutat victimele prin inducere în eroare și, ulterior, prin constrângere psihică şi fizică, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea”, informează BCCO Galați.

Cu ocazia perchezițiilor, la una dintre locații, polițiștii au găsit o cantitate de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, aceasta fiind ridicată în vederea expertizării.

Un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Galați, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns