Încă un drum județean intră în modernizare

Distribuie articolul

Investiţii de peste 8,5 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 252 pe traseul Nicoreşti-Cosmeşti-Movileni( în apropierea municipiului Tecuci).

Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea S.C. Tancrad S.R.L Galaţi & S.C. Lemacons S.R.L. Galaţi & S.C. Citadina’98 S.A. Galaţi. Valoarea contractului este de 39.706.503 lei, cu TVA.

“Este vorba de reabilitarea şi modernizarea a 21,5 km din cei 46 de km de pe DJ252. Vom interveni în zona localităţilor Movileni, Furcenii Noi, Furcenii Vechi, Băltăreţi, Dobrineşti şi Nicoreşti. La fel ca şi pe DJ 251, sunt lucrări complexe care presupun consolidarea fundaţiei drumului, reabilitarea podurilor şi podeţelor şi folosirea unei mixturi asfaltice cu polimeri, care are o rezistenţă mai mare la uzură şi variaţii de temperatură. De asemenea, vom realiza şi piste pentru biciclişti, trotuare şi staţii de transport public ”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Perioada de execuţie este de 24 de luni de la momentul în care este emis ordinul de începere a lucrărilor.

Fondurile au fost obţinute în cadrul Pogramului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 900.807 lei.


Distribuie articolul

You May Also Like