Tramvaiele din Galați, pe cale de dispariție. Ce modificări au suferit traseele Transurb după startul lucrării de pe Siderurgiștilor

Distribuie articolul

Lucrarea de modernizare a axei Siderurgiștilor-1 Decembrie 1918 scoate tramvaiele de pe trasee. Timp de un an și jumătate, acestea nu vor mai putea trece pe străzile menționate. Ca să nu dea peste cap traficul din Galați, autoritățile au înlocuit tramvaiele cu autobuze.

Conform reprezentanților Transurb, traseul 39 este asigurat pe relația Micro 19 – Piața Energiei cu 4 autobuze, iar pe traseul 7 între Micro 19 și Piața Centrală sunt 2 autobuze. În schimb, traseul 44 a fost prelungit până la Cimitir Israelit și este asigurat cu 8 tramvaie. Lucrarea de pe Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 începe astăzi și trebuie să țină 16 luni. La final, străzile vor fi complet modernizate.

„Două artere importante ale municipiului Galați, străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, vor beneficia, pentru prima dată, de lucrări de modernizare, grație unui proiect cu fonduri europene, derulat de către Primărie, în valoare de peste 20 de milioane de euro. Astăzi va fi predat amplasamentul pentru execuția lucrărilor care vizează în principal reabilitarea carosabilului (32.000 de metri pătrați), reabilitarea trotuarelor (20.480 de metri pătrați), realizarea de piste pentru biciclete (7.680 metri pătrați), reabilitarea liniilor de tramvai (4.740 metri), reabilitarea și modernizarea a 18 stații de călători. În plus, vor fi plantați arbori și arbuști și vor fi amenajate spații verzi. Proiectul vizează și modernizarea iluminatului public stradal, introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv) și înlocuirea rețelelor de apă și canalizare”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Revenind la tramvaie, în următoarele 16 luni, pe străzile din orașul Galați vor circula cel mult 18 mijloace de transport în fiecare zi, pe traseele care se încheie la Piața Centrală.


Distribuie articolul

You May Also Like