Școala online se prelungește din cauza epidemiei de Covid 19

Distribuie articolul


Școala online se prelungește până la vacanța de iarnă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit că măsura se va aplica în toată țara până pe 23 decembrie. Conform programului stabilit de autorități, vacanța de iarnă începe la 23 decembrie și se încheie în data de 10 ianuarie.


Măsura a fost luată din cauza epidemiei de Covid 19, la solicitarea Ministerului Educației.


„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (…), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, scrie în decizia CNSU.


Măsura privind școala online pentru toți elevii a fost instituită pe 9 noiembrie, prin ordin de ministru.

Atunci au fost suspendate pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.


Distribuie articolul

You May Also Like