Crimă și viol în toaleta bisericii din Ivești chiar în ziua de Paște

Distribuie articolul

O bătrână a murit după ce a fost violată și bătută cu bestialitate în prima zi de Paște în toaleta unei biserici din comuna Ivești. Agresorul, un tânăr de 24 de ani din localitate, este recidivist, fiind condamnat în mai multe dosare de furt calificat. El a fost arestat preventiv și probabil va petrece mulți ani în închisoare.

Crima înfiorătoare s-a produs în prima zi de Paște. Agresorul a urmărit-o pe bătrâna de 82 de ani în toaleta bisericii, a bătut-o cu violență și apoi a violat-o. Ulterior, el a fugit iar femeia a fost găsită în stare de inconștiență de soția preotului. Aceasta a alertat autoritățile, iar victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean din Galați, unde medicii au stabilit că se afla în comă. Miercuri dimineață, bătrâna a decedat la spital.

Inițial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au  solicitat instanţei emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele agresorului pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi viol. După ce victima a decedat, procurorii au solicitat modificarea încadrării faptei în omor calificat.

„S-a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, ieri. Este vorba despre un inculpat din Iveşti, în vârstă de 24 de ani, cercetat pentru tentativă la omor calificat şi infracţiune de viol săvârşite asupra unei persoane în vârstă de 82 de ani. Între timp victima a decedat. Infracţiunea s-a petrecut în toaleta bisericii din localitatea Iveşti, pe 8 aprilie, în timpul zilei. A bătut-o foarte tare, a violat-o, ea avea multiple lovituri în zona capului, a pieptului, fracturi costale, echimoze foarte multe”, a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Marți, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Pentru fapta sa, el riscă cel puțin 20 de ani de închisoare dar detenția poate fi pe viață deoarece infracțiunile au fost comise cu cruzime.


Distribuie articolul

You May Also Like