Parcul Carol va fi modernizat cu fonduri europene. Lucrarea va fi gata anul viitor

Distribuie articolul


Primăria municipiului Galați anunță că a fost semnat contractul pentru modernizarea Parcul Carol (fostul Parc CFR), după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.


Valoarea contractului semnat săptămâna aceasta este de 6,1 milioane de lei, fără TVA.

Suma acoperă proiectarea și lucrările din interior. Potrivit documentului, pentru realizarea lucrării sunt prevăzute 9 luni, dintre care 2 luni sunt pentru proiectare.


Parcul de la capătul străzii Domnească se va transforma radical.


„În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări principale: amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale; instalarea de mobilier nou; dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă; realizarea de fântâni arteziene; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lampi LED de mare eficienţă care se vor integra în peisagistica parcului; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; sistem de irigație; montarea unei instalații de supraveghere video”, anunță Biroul de presă al Primăriei Galați.


Autoritățile promit că la final Parcul Carol va deveni un spațiu modern de relaxare și petrecere a timpului liber. Valoarea totală a proiectului este de 9,6 milioane de lei.

Foto : viata-libera. ro


Distribuie articolul

You May Also Like