EDITORIAL/ Galațiul iară pe făgașul harababurii

Distribuie articolul

Nici nu trebuie să stai prea mult departe de municipiul de la malul gârlei, să realizezi ce minunății se petrec în mai toate domeniile de activitate.
Să punctăm doar câteva din, nici nu știu cum să le spun, năzdrăvănii, inepții ori trufisme elicoidale, fără a ține cont de desfășurarea lor cronologică.

Se adunară lume multă la Ospiciu pentru a protesta față de nepăsarea sau neprofesionalismul medicilor. Două decese suspecte in urma cărora procurorii au decis exhumarea. Nu de puține ori, mai ales pe perioada pandemică am atras atenția că managementul de la Spitalul Județean, aflat sub autoritatea lui Costică este deplorabil.

Focare peste focare, infecții nosocomiale la tot pasul, cadre medicale care-s stat în stat. Poți să faci multitudine de investiții acolo, dacă personalul e neglijent ca să nu spun altfel, totu-i degeaba.

Au mai fost doi nătărăi fugăriți de polițiști care-au mirosit ceva nereguli. Tembelul ăla de la volan, pe lângă faptul că nu avea permis, a intrat cu mașina în stâlpii de protecție ce susțin catastrofa aia de clădire ce-i spunea cândva Palatul Gheorghiu. Au fost și focuri de armă la chestia asta executate de oamenii legii în plan vertical.

Greva șoferilor de la Transurb. Nimic nou sub cerul întunecat de nouri bulbucați. Acolo, poți pune manager și o mătură fără coadă că oricum e același lucru. Nu managementul e problema ci sistemul mai degrabă negândit decât gândit. N-ai cum să ieși pe profit, n-ai cum să susții o activitate muribundă. Acolo, fix ca într-o casă posedată. Ras până la temelie și reinventat totul.

Nu ține gogoloiul cu o armată de salariați, unii angajați pe pile la partid, cu investiții și implicit datorii ce nu pot fi susținute nicicând de această societate. Totul e să vrea Pucky să te ajute dar dacă crezi că-i neaoș să fluieri în biserică înapoia cadelniței, poți fi doar pe post de socios, la peluză. Acum, să mă ierte Pucky, dar oare cine l-a înfipt pe poziție pe Mitică de la Transurb? Nu cumva socialiștii ce au majoritate lejeră in CL?

Mai apoi, altă nefăcută. „Sanatoriul” Humelnicu a fost la vreme de seară pe post de „Mihaela, dragostea mea!”. A fost. Ce vreți voi, dar ministru, nu. Cred că neicușorii Ciucă&gașca PSD-PNL-UDMR s-au prins că omu-i de profesie ratangiu și i-ar putea trage mintenaș și pe ei spre bârfa Ocultei. Mare chestie, nea’ Sanatoriu! Fuse, dar n-a fost să fie! Mai mult decât atât, unii consilieri locali aflând informația in timpul desfășurării ședinței mai că dansau Lambada gudurându-se că au ministru. Băieții, cala Galerie, doamnele, toate o metamorfoză. Canci, nene! Canci.

În rest, e gingaș la malul gârlei! Începe deja să crape padelele pe Siderurgiștilor, gara CFR arată ca naiba, a scăzut și pandemia în zona galbenă iar sâmbătă se intră iară într-o minivacanță.

Și mai e și zi de meci. Mare derby Otelul Galați – CSM Focșani. A, era să uit. Nene Vizintene, ot APDM, ți-am spus prin vară că nu te prinde paltonul. Sper că încă ești la scurtă. Nu de alta dar are Grindeanu un gând cu tine. Pe repede-nainte…


Distribuie articolul

You May Also Like