Parcarea supraetajată de la Ancora, autorizată la jumătate de an după începerea lucrărilor

Distribuie articolul

Începute în iulie, lucrările la parcarea supraetajată din Mazepa, de pe strada Roșiori (aferentă blocului R5) au fost degrabă abandonate. Motivul: nu exista o autorizație de construcție pentru parcarea propriu-zisă!

Astfel, în data de 12 iulie erau demarate lucrările în zonă, în baza autorizației 532 din 5 iulie 2018, eliberată de Primăria Municipiului Galați. Doar că aceasta se referă numai la devierea rețelelor de gaze naturale, și nu la construcție.

Pentru parcarea supraetajată s-a obținut autorizația 1048 abia în data de 4 decembrie, luna aceasta, la aproape jumătate de an de când a fost suspendată circulația autovehiculelor și a fost organizat șantierul în zonă.

Între timp, în ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii octombrie, consilierii au decis majorarea prețului parcării (neautorizate atunci) cu nu mai puțin de 3,7 milioane de lei, pe motiv că ar fi necesare lucrări suplimentare la fundație. Astfel, s-a ajuns de la 12,1 milioane de lei la 15,8 milioane.

Deși nu dăduse autorizație de construcție, primarul susținea că muncitorii se pot apuca imediat de treabă.

”Au fost votate noile date tehnico-economice, prin urmare urmează pe repede-înainte ca constructorul să recupereze perioada aceasta. Din punctul meu de vedere se pot apuca de luni pentru că există autorizație, există absolut orice, să fie redactată doar Hotărârea de Consiliu Local”, declara primarul Ionuț Pucheanu pe 25 octombrie.

Niciun muncitor nu s-a arătat pe șantier de atunci, nici măcar după obținerea actelor, fapt ce nu a dus la ridicarea restricțiilor de circulație.

Când va fi gata, dacă va fi gata, construcţia pentru care Lemacons ar urma să încasează peste 3 milioane de euro ar trebui să aibă parter plus trei etaje, 214 locuri de parcare şi 50 spații de depozitare tip boxe individuale. Plus un teren de sport multifuncţional, pe acoperiș.


Distribuie articolul

You May Also Like