Înarmați în trafic

Distribuie articolul

Polițiștii gălățeni au descoperit, în acest sfârșit de săptămână, cu ocazia controlului unui autoturism și a unei percheziții domiciliare, un pistol, calibrul 9 mm, și o armă de tir sportiv cu aer comprimat, ambele deținute fără autorizație.

„La data de 01 februarie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe periculoase au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 50 de ani, din orașul Târgu Bujor. Percheziția a fost făcută după ce, cu o zi înainte, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Rădești au oprit în trafic un autoturism și, la controlul acestuia, au găsit un pistol, calibrul 9 mm, supus autorizării, și mai multe arme albe”, informează IPJ Galați.

La volanul autoturismului în cauză a fost identificat un tânăr, de 21 de ani, pasageri fiind doi adolescenți, de 15 și 17 ani.

„În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că adolescentul, de 15 ani, ar fi sustras pistolul din locuința unchiului său, din orașul Târgu Bujor, iar tânărul aflat la volan l-ar fi folosit, fără drept, trăgând un foc în plan vertical, cu puțin timp înainte ca autoturismul condus de acesta să fie oprit în trafic”, mai precizează IPJ.

Cu ocazia percheziției domiciliare, polițiștii au mai găsit o armă de tir sportiv cu aer comprimat, fără pat, o lunetă și 256 de alice, constatând că nici pentru acestea, nici pentru pistolul sustras, nu există autorizație de deținere.

Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.


Distribuie articolul

You May Also Like