„Fii avocat în școala ta:, la a doua ediție!

Distribuie articolul

Baroul Galați, in colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, organizează vineri, 7 octombrie, începând cu orele 12.00, conferința de lansare a celei de-a doua ediții a proiectului Fii avocat în școala ta!, inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România și implementat în județul nostru de o echipă extraordinară de avocați voluntari!

Încurajați de impactul pozitiv al proiectului desfășurat în semestrul II al anului trecut școlar, de receptivitatea cu care elevii au primit informațiile oferite, anul acesta, pe lângă orele de Educație juridică ce vor fi susținute, în continuare, în manieră non-formală, elevii vor fi invitați în Palatul de justiție, pentru a participa la procesele simulate organizate în colaborare cu Curtea de Apel Galați.

Interacțiunea directă cu actul de justiție, alături de accesul la informații juridice corecte, livrate intr-un limbaj accesibil vârstei și capacității lor de înțelegere, îi vor ajuta pe elevii gălățeni să-și cunoască drepturile și obligațiile corelative și să se ferească de situațiile prezumtiv periculoase.

Conferința de lansare va avea loc în Sala de conferințe a Universității Dunărea de Jos din str. Traian nr. 393 (Bariera Traian). Coordonatorul proiectului este avocatul Alice Comănescu, prodecan în Baroul Galati.


Distribuie articolul

You May Also Like