Igienizarea școlară, proba greu de trecut de autoritățile locale

Distribuie articolul

Dacă anul trecut am avut aproximativ 30 de unități de învățământ în care reparațiile au început în toamnă sau chiar iarnă, povestea pare să se repete și anul acesta. Există la această oră unități de învățământ în care igienizările nu au început sau unde nici măcar nu au fost alocate fondurile.

Conform unui comunicat de presă transmis de consilierul local liberal Onuț Atanasiu, până astăzi muncitorii nu-și făcuseră simțită prezența în unități de învățământ cum ar fi Liceul Dunărea ori CFR iar la Școala Generală nr. 12 nu se alocaseră deloc fonduri. Tot în așteptare erau și lucrările de la Grădinița Licurici.

”Am propus în Consiliul Local în aprilie, când s-a discutat componența bugetului municipal, amendamente cu privire la unitățile de învățământ din oraș. Primarul Ionț Pucheanu ne asigura atunci că totul va fi bine și că va avea personal grijă să fie făcute investiții și igienizări în școli”, susține Onuț Atanasiu. În opinia acestuia, edilul încerca încă din primăvară să se scuze că nu alocă fonduri dând vina pe conducătorii unităților de învățământ. 

”Mi s-ar părea corect ca fiecare director de liceu sau de școală să fie prezent în Consiliul Local și să își susțină cauza. Nu putem duce fonduri doar la LVA. Sau strict acolo unde aveți prietenii dvs…”, declara în aprilie primarul Pucheanu.

La începutul anului trecut, în aproximativ 30 de unități de învățământ lucrările au început după deschiderea anului școlar, la multe dintre ele lucrându-se inclusiv în plină iarnă.


Distribuie articolul

You May Also Like