Ordonanța Militară nr.10. Modificări pentru vârstnici și noi interdicții privind călătoriile cu avionul

Distribuie articolul

A intrat în vigoare o nouă ordonanță militară. Documentul care a fost emis aseară(27 aprilie) de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost publicată în Monitorul Oficial și produce efecte de la miezul nopții.

Ordonanţa Militară nr. 10 reglementează circulaţia persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinţei/gospodăriei. Acestor persoane li s-au acordat două intervale pe timpul zilei – între orele 7:00 – 11:00 şi 19:00 – 22:00 cu o declaraţie pe proprie răspundere completată. De asemenea, documentul prelungește suspendarea zborurilor din şi înspre România, pe listă cu interdicții fiind nu mai puțin de 13 ţări: Spania, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Belgia, Olanda, Austria, Elveția, Turcia, SUA și Iran.

Ordonanța nr. 10 mai stabilește faptul că pe durata stării de urgență, trimiterile poștale înregistrate pot fi predate destinatarilor de personalul Companiei Naţionale Poșta Română prin introducerea în cutia poștală sau, în lipsa acesteia, prin afișare la adresa destinatarului, cu excepția actelor de procedură.


Distribuie articolul

You May Also Like