COVID-19 lovește în Damen Galați. Un angajat al șantierului a murit din cauza virusului

Distribuie articolul

Un salariat al șantierului naval Damen Galați a decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 51 de ani care avea probleme medicale. El a murit la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați. Conform Grupului de Comunicare Strategică decesul a fost înregistrat luni la spitalul gălățean.

Bărbatul a fost internat pe 17 aprilie și trei zile mai târziu a murit din cauza complicațiilor provocate de virus. Victima avea hipertensiune arterială și obezitate de gradul III. Testele au confirmat că fusese infectat cu COVID-19, iar inspectorii DSP încearcă să afle cu cine a intrat în contact.

În prezent, în interiorul șantierului se desfășoară o anchetă epidemiologică. Surse din cadrul companiei susțin că bărbatul era în concediu și că ultima dată a venit la serviciu în urmă cu două săptămâni. În funcție de rezultatele anchetei, reprezentanții Damen vor lua măsurile care se impun. De la debutul epidemiei, în șantierul naval gălățean au fost luate mai multe măsuri de protecție a angajaților.

Pe lângă utilizarea dezinfectanților și a măștilor, în șantierul gălățean a fost înjumătățită capacitatea de producție, iar salariații fie au fost trimiși în concediu de odihnă sau șomaj tehnic, fie lucrează în ture.

De asemenea, cantina funcționează în regim de catering, deplasările în străinătate au fost anulate, vizitatorii din străinătate nu sunt primiți decât dacă respectă perioada de izolare de 14 zile, iar sedințele se fac online.


Distribuie articolul

You May Also Like