Școlile rămân închise pentru majoritatea elevilor. Află AICI cum se vor desfășura Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Distribuie articolul

Școlile nu se mai deschid în acest an școlar pentru majoritatea elevilor. Excepție fac elevii din clasele din anii terminali care au examene naționale. Aceștia vor avea o săptămână de pregătire și apoi vor participa la examene, au stabilit reprezentanții Guvernului.

Astfel, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a vor putea reveni la şcoală în prima parte a lunii iunie (2-12 iunie) pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Conform programului stabilit de autorități, evaluarea naţională va începe pe 15 iunie, iar examenul de bacalaureat va debuta pe 22 iunie cu probele scrise.

În timpul examenelor vor fi respectate cu strictețe regulile privind distanțarea socială. Participanții vor sta la distanţă unii de alţii, vor intra pe un coridor și vor ieşi pe altul, vor fi cel mult 10 într-o clasă și vor sta cel mult 3 ore în interior. În plus, se vor face dezinfecţii regulate și se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în şcoală.

În ceea ce privește şcolile, grădiniţele şi universităţile, acestea nu se vor redeschide în acest an şcolar. Totuși, cursurile se vor încheia pe 12 iunie, iar până atunci elevii vor continua orele în mediul online. Mediile elevilor se vor încheia cu notele pe care le au deja și se renunță la teze, au stabilit autoritățile.

Măsura închiderii unităților de învățământ a fost luată deoarece specialiștii au stabilit că în școli nu se putea respecta regula privind distanţarea nici dacă elevii ar fi mers în ture. Toate școlile din România sunt închise de pe 11 martie.


Distribuie articolul

You May Also Like