Starea de alertă a fost extinsă. Unde se poartă mască de protecție și ce se întâmplă cu restaurantele

Distribuie articolul


Guvernul a decis să prelungească starea de alertă cu 30 de zile. Astfel, România intră în a patra lună cu restricții după două luni cu stare de urgență și încă o luna cu stare de alertă. De data asta Guvernul nu a introdus restricții și măsuri de realaxare noi.


Decizia a fost luată în ședința de Guvern de miercuri seara din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.


„Am adoptat în şedinţa de guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese. Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, imediat după ședința Guvernului.


Membrii cabinetului nu au introdus restricții noi, dar au stabilit că nu este momentul pentru măsuri de relaxare.

Ca urmare se menține regula privind purtarea măștilor în spaţiile publice închise, în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte și a altor activităţi culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise.

Nu în cele din urmă se amână momentul redeschiderii restaurantelor în interior și pot fi folosite doar terasele.


Distribuie articolul

You May Also Like