După 9 ani, problema Parchetului gălățean revine în atenția Guvernului

Distribuie articolul

La mai bine de nouă ani de când s-a decis ca un teren al municipalității să treacă în sectorul public, Guvernul solicită să fie mutat la stat, pentru a se construi pe el un nou sediu al Parchetului Galați. 

În ședința de vineri, Guvernul României a făcut un prim pas pentru construirea unui nou sediu al parchetului în Galați: a cerut municipalității să transfere o suprafață de teren din domeniul ei în cel al statului.

”Se va aproba transmiterea de către Guvern a unei cereri către Consiliul Local al municipiului Galaţi, cu privire la emiterea unei hotărâri care are ca obiect transmiterea unui imobil-teren, cu suprafaţa de 1.479 mp, situat în municipiul Galaţi, str.Basarabiei nr.45 A, judeţul Galaţi, din domeniul public al municipiului Galaţi în domeniul public al statului, în vederea dării lui în administrarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, pentru construirea noului sediu al acestei unităţi de parchet”, se arată în nota adoptată în ședința de vineri.

O decizie referitoare la acest spațiu a fost deja luată în urmă cu mai bine de nouă ani. La inițiativa primarului Dumitru Nicolae, în august 2010 aleşii locali au fost de acord să treacă din domeniul privat al municipalității în cel public terenul din strada Basarabiei, pentru a se construi un sediu suficient de mare cât să adăpostească toate cele cinci unităţi de parchet din Galaţi (Parchetul de pe lângă Judecătorie, Parchetul de pe lângă Tribunal, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, DNA şi DIICOT – Galaţi).


Distribuie articolul

You May Also Like