O mizerie politică. Care este miza reală a alegerilor anticipate

Distribuie articolul


PNL vrea alegeri anticipate, PSD nu vrea alegeri anticipate. La prima vedere, miza este strict electorală: liberalii stau bine în sondaje, social-democrații sunt pe derdeluș. Totuși, politicienii știu mai multe decât o arată: liberalii vor alegeri înainte de 1 septembrie, social-democrații vor alegeri la termen, la toamnă.

.
La 1 septembrie nu este sfârșitul lumii, dar poate fi sfârșitul bugetului național. Fix în acea zi, pensiile trebuie să crească cu 40%. Asta conform legii pensiilor aprobată în timpul guvernării PSD, cu Viorica Dăncilă la timonă


Politicienii nu au curajul să o spună, dar economiștii o fac și anunță că o asemenea majorare este imposibil de făcut fără a băga țara în faliment. Este o capcană perfidă pe care PSD a lăsat-o moștenire. Știind că va pierde guvernarea, partidul condus atunci de Viorica Dăncilă, a promovat o lege a pensiilor imposibil de aplicat.


Scopul este evident: oricine ar fi la Palatul Victoria la 1 septembrie 2020 își va rupe gâtul (din punct de vedere electoral) în momentul în care va fi nevoit să anunțe că nu poate crește pensiile. Și, deja intuiți, ce partid va fi cel mai guraliv din opoziție, vorbind despre bieții pensionari, despre bunici, despre politicieni nerecunoscători….


Distribuie articolul

You May Also Like