EDITORIAL/ X și 0 prin politica gălățeană

Distribuie articolul

Aceasta se face pe vreme de pandemie pe șest sau deloc.
Dincolo de câteva postări pe rețelele de socializare ale unora, dincolo de totala inactivitate a responsabililor de comunicare, dincolo de starea de plictis a aleșilor, zona politică locală a devenit pe cât de atipică pe-atât de aiuristică.

Venim după un an cu două runde de alegeri: locale și parlamentare, iar odată cu finalitatea acestora, împărțirea funcțiilor pe ici pe acolo, prin părțile interesante par a fi singurele opțiuni de activitate pe la mai toate formațiunile politice.

Cele ce pot și sunt în stare să dea câte ceva, bineînțeles.

Avem vrei trei președinți de comisii parlamentare, George Stângă, George Scarlat și Marius Humelnicu dar habar n-avem care le e activitatea lor. Când încerci să-i contactezi inevitabil te poticnești de chestia aia cu…pentru limba română apăsați tasta nemuririi, iar din câteva postări deșănțate nu ne putem da seama care e viața lor pe la acele comisii.

Mai avem un secretar de stat la Ministerul de Interne, Aurelian Păduraru. La acesta parcă se mai vede câte ceva treabă făcută dar cel puțin ai cu cine purta un dialog decent.
Astea-s pe latura administrativă. În zona politică bate vânt de Vama Veche. Mai toți sunt parcă intr-o vacanță eternă.

La socialiști am văzut că ayatollahul Nica a primit mare funcție de supraveghere a Mecanismului de Redresare și Reziliență, adică un fel de pus lupul paznic la stână.
Liberalii sunt așa ca trezitul la 5 dimineața, înșet-înșetișor.

La USR e război civil -deocamdată în tatonare, probabil se decid ce armament va fi folosit.

PLUS și Pro România sunt în reorganizare, bine acum ăștia asta vor face și peste 100 de ani. Tot de reorganizare se vor ocupa.

La AUR, nici n-ai ce comenta pentru că ăștia sunt așa ca Pasărea Phoenix. PMP-ul pare a avea multe răni de lins iar făzăneala la ei va mai dura ceva vreme.

Surpriza (plăcută) vine însă de la Cristinel și-al său ALDE.
După 3,28% scor politic la locale și 4,60-4,85 la parlamentare în mariajul nefericit cu Pro România, activitatea pare să fie vie acolo.

Tăriceanu a intrat în reparații capitale (cumva previzibile, pe motiv de DNA) iar în acest sfârșit de săptămână a predat ștafeta bârlădeanului Daniel Olteanu , moțiunea acestuia fiind votată de majoritatea ALDE.

Cristinel al nostru (Dima n.a.) a fost ales președinte al Consiliului Național al ALDE și, spune el, se pornește să reorganizeze și să revitalizeze departamentele partidului…pentru a face din ALDE iarăși o forță politică. Bun.

Atât de consemnat din politica locală, în rest doar năzdrăvănii apărute pe ici pe acolo cu o linguriță de șerbet și-un pahar de apă chioară. Și rece…


Distribuie articolul

You May Also Like