O firmă din Galați a provocat un mare scandal la Primăria București. În tărăboi au fost atrași Ilie Năstase și Nicolae Bacalbașa

Distribuie articolul

O firmă din Galați a redactat o broșură intitulată „O sută de personalităţi bucureştene”, la comanda Primăriei București, prin intermediul Administrației Monumentelor din capitală. Potrivit presei centrale, instituția din subordinea Gabrielei Firea a plătit 130.000 de lei societății gălățene care a redactat cartea dedicată turiștilor din București. În urmă cu câteva zile, broșura a fost împărțită vizitatorilor de la Arcul de Triumf și a stârnit imediat un imens scandal din cauza prostiilor din interior.

Tenismenul Ilie Năstase este o personalitate care are ce căuta în broșura comandată de Primăria București. Totuși, gălățenii care au redactat-o nu au habar că Năstase a fost numărul 1 mondial în tenis. Ei au scris în broșură că jucătorul profesionist de tenis de câmp a fost numărul 2 mondial de două ori.  De fapt, știu și amatorii de curling că Ilie Năstase a fost a fost primul jucător din istoria ATP-ului care a obţinut locul întâi mondial. Iar Năstase a reacționat în stilul caracteristic anunțând că se mută la Constanța în semn de protest.

Bomboana de pe tortul cu bani publici este prezența pesedistului Nicolae Bacalbașa pe lista cu personalități bucureștene. Bacalbașa apare pe listă alături de alți cetățeni, precum Tudor Arghezi, Nicolae Bălcescu, Henri Coandă, Mircea Eliade și Dinu Lipatti. Gălățenii care au redactat broșura au simțit legătura lui Bacalbașa cu pământul natal: acesta s-a născut acolo, a făcut facultatea în capitală și, apoi, s-a mutat la Galați, unde a început să profeseze, să scrie, să vorbească, să facă politică.

Despre „personalitatea” Bacalbașa găsim informații și pe Wikipedia. Enciclopedia online ne dă informații despre cariera medicală, politică și artistică a lui Bacalbașa, dar scrie și despre faptul că în calitate de deputat „în mai 2017, s-a făcut remarcat prin folosirea de ceea ce presa a denumit gesturi obscene și vocabular suburban”. O mare personalitate și o „mare” broșură!


Distribuie articolul

You May Also Like