Braconaj cinegetic  

Distribuie articolul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești au depistat în zona de responsabilitate, doi bărbaţi care transportau cu un autoturism vânat pentru care nu deţineau autorizații de vânătoare.

 

În data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe direcția localităţii de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp și din direcția căruia se auzeau focuri de armă.

Colegii noștri au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în același autoturism și cetățeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul  autoturismului colegii noștri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartușe de vânătoare, doi iepuri și un fazan – morți prin împușcare.

În momentul în care lucrătorii noștri au verificat autorizaţiile de vânătoare, permisele de membru vânător și permisele de port armă ale celor doi bărbați au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizațiile de vânătoare prezentate la control.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării și transportul vânatului dobândit.

Autoturismul, armele, cartușele și vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Armele și cartușele au fost predate  Serviciul A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Galați,  iar vânatul a fost predat la A.J.V.P.S. Galați.

SURSA: STPF GALAȚI


Distribuie articolul

You May Also Like